Edestadt.nl: Italiaanse dressuuramazone Silvia Rizzo Lokt Internationale Sponsors naar Harskamp

Published on 23 December 2023 at 12:31

De Italiaanse dressuuramazone Silvia Rizzo bouwt haar paardensportbedrijf bij Resim Dressage in Harskamp verder uit en trekt daarbij de aandacht van sponsors van internationale modemerken. Eén jaar na haar  verhuis van Duitsland naar Nederland blijft Rizzo werken aan het verbeteren van haar prestaties in de dressuursport en breidt ze haar netwerk van leerlingen en klanten uit.

 

Harskamp

Rizzo is gekend in de Nederlandse dressuurwereld.  Samen met Italiaanse coach Michele Betti en de hulp van de Nederlandse trainer Jeroen Okkema, rijdt ze wedstrijden in Ermelo, Houten en over de grenzen heen.

“Ik hou ervan om mezelf te challengen en probeer steeds mijn best te doen in elke proef,” zei Rizzo. “Op concours ontdek je welke elementen meer aandacht nodig hebben in de dagelijkse training en de frisse blik van de juryleden helpen je vooruitgang te boeken.”

Silvia investeerde  veel tijd in haar handelsstal, die floreerde op Hof Marabunta in Duitsland en nu een dependance heeft in Harskamp.  Op Resim Dressage traint ze niet alleen haar eigen paarden maar heeft ze ook paarden in training van klanten, waarvan de meeste verkocht worden. Silvia heeft een uitgebreid netwerk van contacten, die zowel plezierruiters en amateurs  als professionals omvatten.

Paardeneigenaren en fokkers kiezen ervoor om met haar samen te werken vanwege haar arbeidsethos, waarbij respect voor het paard en het welzijn centraal staan. Zij heeft veel geduld en toewijding om elk  paard de tijd te geven die het nodig heeft om te groeien en zich te ontwikkelen.

 

Flamboyant

Rizzo lanceerde onlangs een “motivational” blog met posts vol affirmaties, steun en zelfreflectie over de uitdagingen die atleten en mensen tegenkomen op hun levenspad.

 

Haar positiviteit straalt over de grenzen heen. Op wedstrijden valt Silvia op met haar flamboyante karakter en gedurfde outfits. De Poolse Ewa Nowicka speelde in op die vibe en tekende haar als merkambassadeur voor “Equestrian Queen”.

 

Mijn eerste gedachte was ‘ze is uniek’, aldus  Nowicka. “Ik was het beu dat alle merken elkaar de hele tijd kopieerden. Equestrian Queen richt zich op stijl en mindset. Silvia en ik hebben veel gemeen! Allereerst  delen we een gevoel voor stijl en zijn niet bang om met mode te experimenteren!”

 

Een tweede merk dat dit enthousiasme oppikte was Sedik Milano, een haute couture modehuis. Rizzo wekte Isabella Sediks fascinatie voor dressuur op door haar motto’s van “elegantie, passie, stijl en innovatie” te belichamen.  Silvia  is blij om samen te werken met Sedik. 

 

“Ik hou ervan om innovatief te zijn, moed en trots te tonen in het zadel. Ik ben me ervan bewust dat mijn spontaniteit in de sport de aandacht trekt en indruk achterlaat”, aldus Silvia.

 

https://www.edestad.nl/lokaal/lokaal/993358/italiaanse-dressuuramazone-silvia-rizzo-lokt-internationale-sponsors-naar-harskamp

 

 

 

Add comment

Comments

There are no comments yet.