Edestadt: Italiaanse dressuuramazone Silvia Rizzo strijkt neer in Harskamp

Published on 16 October 2023 at 14:30

Het afgelopen decennium heeft de Italiaanse Grand Prix-amazone Silvia Rizzo in Nederland getraind, ook al woont ze in Duitsland. De opleiding, sfeer en levensstijl die ze in Nederland vindt, heeft haar geïnspireerd en haar zelfvertrouwen vergroot om de gedurfde stap te zetten een tweede vestiging te openen, “Hof Marabunta The Netherlands” bij Resim Dressage in Harskamp.

 

Silvia Rizzo rijdt sinds 2009 wedstrijden op internationaal Grand Prix-niveau. De hengst Donnerbube I was haar carrièrestarter en nam haar mee naar competities in Europa, het Midden-Oosten en Amerika. Van 2014 tot 2017 danste ze de hele wereld rond met de Lusitanohengst Sal. Silvia werd bekend voor haar platinablond haar en blauwe bril. Haar reizen en sterke aanwezigheid op sociale media leverden sponsors op en trokken de aandacht van modemerken die zich koppelden aan haar positieve imago in de dressuursport. Ze werd bekend als de ‘fashionista van de dressuurwereld’ en ontmoette modekoning Valentino in Doha.Toen Sal op pensioen ging, volgde een periode van meditatie, een zoektocht naar nieuwe motivatie en dat bracht haar naar Nederland.

 

In 2018 had Rizzo een nieuw paard gekocht, Ducati, en ze begon te werken met de Nederlandse Olympische amazine Adelinde Cornelissen. In de coronajaren leerde ze van de in Nederland woonachtige Australische natural horsemanship guru Tristan Tucker.Rizzo pendelde al naar Nederland sinds 2011 toen ze haar Grand Prix-merrie Donna Silver toewees aan de Olympische ruiter Hans Peter Minderhoud. Ze verbleef toen al bij Resim Dressage in Harskamp.”Ik vond het altijd heerlijk om in Nederland te zijn en sindsdien ga ik heen en weer, met Resim Dressage in Harskamp als mijn tweede thuis,” legt Rizzo uit. “Ik hou gewoon van de Nederlandse levensstijl, de open geest, het brede scala aan mogelijkheden om hier met verschillende coaches te trainen en wedstrijden te rijden zonder stress of druk.”Silvia en Ducati doken weer op in het wedstrijdcircuit in het voorjaar van 2022.

 

Silvia barstte uit haar cocon als een nieuw persoon: nu een brunette, geen blauwe bril meer, maar met hetzelfde gevoel voor stijl en sponsors die haar ondersteunen.”Dit jaar heb ik het gevoel dat de puzzelstukjes in elkaar vallen en realiseerde ik me dat ik een gelukkiger mens ben in Nederland,” bekende Silvia. “Mijn partner Michele (Betti) en ik hebben alles op een rijtje gezet en we waren het erover eens dat we ook een basis in Nederland wilden openen.”Silvia is naar Nederland verhuisd en heeft zich officieel gevestigd in Harskamp, waar ze services zoals clinics en trainingsweken kan aanbieden voor ruiters van beginnersniveau tot Grand Prix, in alle disciplines.

 

De centrale ligging van Harskamp, vlakbij Schiphol, is ideaal voor klanten die op zoek zijn naar het juiste paard, ongeacht het niveau. Betti en Rizzo hebben paarden verkocht die op Europese kampioenschappen, Wereldruiterspelen en de Olympische Spelen zijn beland in dressuur, springen en eventing.

 

https://www.edestad.nl/lokaal/overig/875727/italiaanse-dressuuramazone-silvia-rizzo-strijkt-neer-in-harskamp

 

 

 

Add comment

Comments

There are no comments yet.