Horses.nl/De Paardenkrant: Gemiddeld 9,5 voor Blickpunkt

Published on 17 October 2023 at 15:25

De opvallend getekende Blickpunkt (Belissimo M x Weltmeyer) schreef zondag geschiedenis op de Bundeschampionate in Warendorf. Nog nooit werden er zulke hoge punten gegeven in de Warendorfse dressuurring. Onder Eva Möller scoorde de vorig jaar voor 220.000 euro geveilde hengst louter cijfers boven de 9, voor de imponerende draf kwam er zelfs een 10 op het lijstje te staan.

 

,,Blickpunkt is echt een fantastisch paard. Echt een genot om te rijden. Ik heb hem nu ongeveer een half jaar onder het zadel en hij biedt voor een vijfjarige al zo veel aan. Ik moet mezelf echt inhouden om niet te snel te gaan met hem”, vertelt Möller. Ze kreeg het paard te rijden met bemiddeling van Hof Kasselmann, die de ruin eind vorig jaar voor 220.000 euro verkocht op de fameuze PSI-veiling aan de Italiaanse Silvia Rizzo. ,,Hij is mijn investering echt driedubbel waard. Ik beleef enorm veel plezier aan dit paard. Hij is echt geweldig!”, aldus Rizzo. De jury was het eens met eigenaresse Rizzo en bedeelde de door Heribert Westhoff gefokte ruin met gemiddeld een 9,5.

0,7 punten minder waren er voor de nummer twee, Rosandro (Rosario x Sandro Hit) onder Kira Wulferding. De Oldenburger premiehengst van Elisabeth Max-Theurer werd gemiddeld met een 8,8 beloond. De hengst die door Paul Schockemöhle gefokt werd, viel vooral op door zijn lichtvoetigheid. De bronzen medaillewinnaar Eloy (Earl x Wendenburg) kwam via een omweg in de finale. In de kwalificatie was er slechts een 7,8 voor de hengst, niet genoeg voor de finale maar wel voor in de kleine finale. In de kleine finale werd dat een 8,3 en zondag stuurde Christin Schütte de voshengst van haar moeder Lena als eerste starter naar een 8,6.

 

https://www.horses.nl/algemeen/gemiddeld-95-voor-blickpunkt/

 

Add comment

Comments

There are no comments yet.